Tiflološki muzej / događanja
« <Stranica:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10> »
odaberite godinu

Ciklus izložbi Netaknuta priroda; otok Rava

Prošlo je gotovo sedam desetljeća postojanja maloga, ali iznimno utjecajnoga i više nego potrebnog muzeja. Tiflološki muzej odrastao je u zgradi slijepih, u drugoj polovici dvadesetog stoljeća bavio se slijepim osobama da bi se u svojoj potpunoj zrelosti okrenuo cjelokupnoj populaciji osoba s invaliditetom i aktualnoj socijalnoj problematici. opširnije

Tiflološki muzej na međunarodnom festivalu Intermuseum 19 u Moskvi

Tiflološki muzej je na poziv Ministarstva kulture Ruske federacije i Foruma slavenskih kultura sudjelovao na najznačajnijoj manifestaciji na području muzejske djelatnosti, Međunarodnom festivalu Intermuseum 19, čiji je osnivač i organizator Ministarstvo kulture Ruske Federacije. opširnije

Projekt UNESCO4ALL

Radni sastanak u Italiji opširnije

Edukativna muzejska akcija 2019.

U Tiflološkom muzeju će se od 18. travnja do 18. svibnja održavati 24. Edukativna muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja.

opširnije

Festival znanosti 2019.

Tiflološki muzej je i ove godine sudjelovao na Festivalu znanosti koji se održavao od 8. do 13. travnja 2019. godine u prostorijama Tehničkog muzeja Nikola Tesla

opširnije

Izrada taktilnih pisanica

Veselilo nas je što smo zajedno s korisnicima Malog doma koji su nas posjetili 5. travnja izradili ove lijepe taktilne pisanice!

opširnije

Predavanja i radionice, KIEM projekt

U četvrtak, 28. ožujka u Tiflološkom muzeju održala su se predavanja i radionice KIEM projekta iz Nizozemske pod nazivom "Facilitated Interaction on Hertiage and Wellbeing". Cilj KIEM projekta je stimulirati kreativnije načine suradnje, razmjenu ideja kao i međusobno bolje povezivanja kolega sa znanstvenog područja i iz prakse.

opširnije

Kuc-kuc Belom Manastiru

Kuc-kuc, ovdje Tiflološki muzej!

opširnije

Noć muzeja - programiranje i robotika

Želite li naučiti nešto novo o programiranju i tehnologiji? Želite li naučiti kako konstruirati strujni krug ili upravljati svojim robotom? Želite li naučiti nešto o eTekstilu i nosivoj tehnologiji?
Dođite u Tiflološki muzej 1.2.2019. godine u vremenu od 18:00 do 01:00 i pridružite se bogatom programu koji smo osmislili i priredili za Vas!

opširnije

Izložba Mrak posao 18.10.2018. - 01.02.2019.

Pravo na zaposlenje, pravo na rad, osnovno je ljudsko pravo, dakle pravo svih ljudi pa tako i osoba s invaliditetom. Osobe s oštećenjem vida čine skupinu s izrazito otežanim uvjetima zapošljavanja čak i među osobama s invaliditetom. Ova izložba tematizira stručno osposobljavanje i zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba. Kronološkim slijedom prezentirana je građa o njihovu osposobljavanju za rad kao i građa o specifičnim zanimanjima kojima su se u prošlosti bavili. Izloženi su originalni predmeti iz fundusa Tiflološkog muzeja, što su ih slijepe osobe izradile u radionicama za osposobljavanje. Tu je i stara telefonska centrala na kojoj su radile slijepe osobe, a s tim ih radnim mjestom javnost još uvijek najčešće vezuje. Predrasude prema mogućnostima slijepih mijenjale su se tijekom vremena,ali ni do danas nisu nestale. Ova izložba malen je napor u borbi protiv tih predrasuda i afirmaciji slijepih osoba u svijetu rada.

opširnije