Tiflološki muzej / događanja
odaberite godinu
« <Stranica:125 126 127> »

Konferencija za tisak povodom otvorenja izložbe DOCUMENTA OPHTHALMOLOGICA …priče iz očne ordinacije, 13. prosinca 2011.

 

U povodu otvaranja izložbe DOCUMENTA OPHTHALMOLOGICA …priče iz očne ordinacije u Tiflološkom je muzeju 13. prosinca 2011.  godine u 12 sati održana konferencija za tisak.

Sudionici konferencije za tisak su bili:

Željka Bosnar Salihagić, ravnateljica Tiflološkog muzeja

Lucija Šoda, viši kustos, autorica izložbe

Damjan Geber, direktor Brigade d.o.o., dizajner postava izložbe

Alen Stranjik, pomoćnik dekana za opće poslove i marketing, Veleučilište Velika Gorica

Zdravko Beljan, suradnik u nastavi na Veleučilištu Velika Gorica i predsjednik Hrvatskog društva optičara i optometrista

Ravnateljica Tiflološkog muzeja Željka Bosnar Salihagić, te autorica izložbe i voditeljica Oftalmološke zbirke Lucija Šoda najavile su kako će od 20. prosinca 2011. do 20. ožujka 2012. godine posjetitelji Tiflološkog muzeja moći razgledati izložbu DOCUMENTA OPHTHALMOLOGICA …priče iz očne ordinacije. Riječ je o izložbi starih oftalmoloških uređaja s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Izložba će biti kruna višegodišnjeg projekta restauracije i konzervacije cjelokupne zbirke i zajedničkog rada kustosa Tiflološkog muzeja i konzervatora na očuvanju, zaštiti i, konačno, predstavljanju Oftalmološke zbirke koja je proglašena kulturnim dobrom.

Alen Stranjik, pomoćnik dekana na Veleučilištu Velika Gorica najavio je radionice mjerenja vida posjetiteljima, koja će u Tiflološkom muzeju izvoditi studenti spomenutog Veleučilišta tijekom trajanja izložbe Documenta Ophthalmologica...priče iz očne ordinacije.

Dizajn postava izložbe osmislio je Damjan Geber te predstavio interaktivnu prirodu elemenata postava izložbe.

Nakon konferencije sudionicima su optometristi s Veleučilišta Velika Gorica mjerili oštrinu vida pomoću suvremenih optometrističkih metoda.

 

Izložba je ostvarena sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i sponzora: Veleučilište Velika Gorica, Ciba Vision, Opto centar; Ghetaldus i Optika Kraljević.