Tiflološki muzej / događanja
odaberite godinu
« <Stranica:124 125 126> »

VODA, Međunarodni dan muzeja, 2.5. - 18.5.2012.

 

U povodu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2012. u Tiflološkom će se muzeju od 2. 5. do 18. 5. 2012. održati muzejsko-edukativna akcija Voda, koju organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva (HMD).


Tema ovogodišnje igre je VODA, a želimo pokazati što nam danas znači voda. Kako se odnosimo prema potocima, rijekama, jezerima, morima, oceanima, pa i najmanjim barama. Što su o vodi zapisali i otkrili znanstvenici, mislioci, izumitelji. Kakvom su je doživjeli i predstavili pisci, umjetnici, glazbenici... i kakvu nam priču o svemu tome pričaju muzeji, galerije, arhivi...


Akcija Voda namijenjena je ponajprije učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima željnima znanja i kreativnih poticaja, kao i učenja u neformalnom okruženju muzeja.


Vodu obično doživljavamo vizualno i gustativno. Ona može biti plava i zelena, može biti gorka i slana. No kakav je zvuk vode? Možemo li prema sjećanju prepoznati zvuk slapa od šuma valova, zvuk potoka od zvuka vode iz slavine, sjećamo li se kako zvuči slap?

 

Priliku za odgonetanjem različitih zvukova koje stvara voda imat će svi posjetitelji koji dođu k nama u Tiflološki muzej. Čekamo vas.