Tiflološki muzej / događanja
odaberite godinu
« <Stranica:62 63 64> »

Sudjelovanje Tiflološkog muzeja na regionalnoj ICOM konferenciji Komiteta za edukaciju i kulturnu akciju, 12.12.2015.

 

U organizaciji ICOM CECA i ICOM Hrvatska 11. i 12. prosinca 2015. u Zagrebu se održala konferencija Razvoj ICOM CECA (Committee for Education and Cultural Action) mreže u jugoistočnoj Europi čiji  je cilj uspostaviti mrežu suradnje Komiteta za edukaciju i kulturnu akciju (CECA) na prostoru Hrvatske i susjednih zemalja.

Prvi dan konferencije održan je u Etnografskom muzeju u Zagrebu gdje su uvodne pozdrave i kraća izlaganja iznijele ravnateljica Etnografskog muzeja Goranka Horjan, članica izvršnog odbora svjetske muzejske organizacije ICOM te Željka Jelavić Europska regionalna koordinatorica ICOM CECA komiteta.

Kolege iz Republike Srbije, Republike Srpske, Republike Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske  predstavili su edukativne projekte i muzeje iz kojih dolaze. U diskusiji koja je uslijedila istaknute su neke od poteškoća s kojima se muzejski edukatori susreću u radu, a iznijeti su i prijedlozi mogućih regionalnih suradnji.

Drugog dana konferencije posjećen je Tehnički muzej Nikola Tesla, a potom je u Tiflološkom muzeju organizirana radionica Naučimo pisati brajicu!

Tijekom radnog posjeta Tiflološkom muzeju doneseni su i zaključci dvodnevne konferencije.
Susret muzejskih stručnjaka pokazao je kako je na području jugoistočne Europe moguće i potrebno razviti različite oblike suradnje na području muzejske pedagogije.