Tiflološki muzej / događanja
odaberite godinu
« <Stranica:39 40 41> »

Radionica: Muzejski predmet kao poticaj za učenje, 6.6.2017.

 

6. lipnja u prostoru Tiflološkog muzeja održana je radionica pod nazivom Muzejski predmet kao poticaj za učenje. Radionica je održana u okviru propitivanja i proučavanja šire teme Object base learning. Predavač i voditelj radionice dr. Thomas Kador stalni je član akademske zajednice University Colledge London na kojemu radi na osmišljavanju, razvijanju inovativnih pedagoških programa koristeći predmete iz muzejskih sveučilišnih zbirki.

Predavanje i radionica održana je za studente 1. godine diplomskog studija muzeologije, kolegij Muzejske izložbe, a koji vodi prof. Žarka Vujić.

U okviru sesije predavanje o slici Slijepac i vila, a koja se nalazi izložena u stalnom postavu muzeja održala je i mr. sc. Željka Bosnar Salihagić, muzejska savjetnica i ravnateljica Tiflološkog muzeja. Izlaganjem je predstavila istraživanje na slici koje je za cilj imalo utvrditi je li Vjekosalv Karas uistinu autor navedene slike.

Ista predavanja i radionica održani su 8. lipnja i za studente završne godine povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, kolegij Muzeologija, a koji vodi dr. sc. Danko Dujmović.
 

  

  

  

  

  Foto: Renato Vukić