Tiflološki muzej / događanja
odaberite godinu
« <Stranica:1 2 3> »

U četvrtak 19. ožujka 2020. godine otvaramo izložbu Šarene čarape, izložbu o različitosti, jedinstvenosti, uključenosti i prihvaćanju.

 

Down Syndrome International službeno je odredio 21. ožujka kao Svjetski dan osoba s Downovim sindromom.

Obilježavanjem tog dana želi se upoznati javnost s ovim poremećajem, te potaknuti ljude za veće uvažavanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja izravno se utječe na veću kvalitetu života osoba s sindromom down.

Simbol Dana Downovog sindroma su šarene čarape kao podrška borbi osoba s tim poremećajem za što bolju integraciju u društvo.

Izložbom o Downovom sindromu Tiflološki muzej će se pridružiti pružanju podrške tim osobama za veće uvažavanje i lakše ostvarivanje prava u društvu, ali će istovremeno i informirati zajednicu o samom sindromu te ujedno slijediti svoje usmjerenje – protiv predrasuda, odnosno za prihvaćanje različitosti, koja nas u konačnici čini boljim ljudima.

Izložbom ćemo odgovoriti na mnoga pitanja: Što je to Downov sindrom? Koliko često se javlja? Kakvi su odgoj, obrazovanje, rehabilitacija i zapošljavanje osoba s Downovim sindromom, koja su ograničenja postavlja sustav i jesmo li na putu prema inkluzivnom društvu.