Tiflološki muzej / o nama / o Tiflološkom muzeju / Što želimo postići?
anketa - ocijenite naše stranice

PITANJE: Kako vam se sviđa naša web stranica?

Izaberite jedan od odgovora:Što želimo postići?

Svjesni vremena u kojem živimo i važnosti kvalitetne nazočnosti na webu, učinili smo iskorak u virtualnu stvarnost, jedan od danas nezaobilaznih i najzanimljivijih oblika komunikacije. Web stranice Tiflološkog muzeja ponajprije su promidžbene stranice, koje donose osnovne podatke o našem muzeju, ali imaju i obrazovne sadržaje kojima vas želimo potaknuti na ponovni posjet stranicama i u vama pobuditi želju za stvarnim posjetom muzeju.

Projekcijom našeg stvarnog muzeja na web, želja nam je spojiti posjetitelja, predmet/muzej i informaciju, ispreplesti odnosnu, interdisciplinarnu i multimedijski prezentaciju muzejskih informacija, a sadržaj i način prezentiranja na web stranici sukladan je Izjavi o poslanju Tiflološkog muzeja i iz nje proizlazi.

Svojom prisutnošću u virtualnoj stvarnosti omogućili smo i osobama s invaliditetom, s naglaskom na osobe s oštećenjem vida, različite mogućnosti pri korištenju naših sadržaja. Prilagodba i pristupačnost naših stranica još je jedna u nizu aktivnosti koje poduzimamo u smislu podizanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Svjesni činjenice kako nam web stranice u ovom času služe kao medij promidžbe, zadali smo si cilj da u budućnosti napravimo pravi virtualni muzej u kojem nemoguće postaje moguće, u smislu stvaranja i kreiranja novih postava, izložbi i sličnog.