23.7.2020.

Tiflološki muzej je 26. i 27.6. 2020. gostovao, zajedno s nekoliko drugih muzeja i galerija, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Igramo se!

Tiflološki muzej je 26. i 27.6. 2020. gostovao, zajedno s nekoliko drugih muzeja i galerija, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Program koji se odvijao nosio je naziv Muzeji u muzeju, a osmišljen je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla s ciljem da ugosti muzeje koji su stradali u potresu. Autori koncepta su Katarina Ivanišin Kardum i Marijo Zrna, a ideja je da svi zagrebački muzeji koji su oštećeni i ne mogu raditi s posjetiteljima zbog posljedica potresa, udruže svoje snage te da naprave zajedničku akciju u tjednu po završetku škole od 23. do 26. lipnja 2020.

Iako naš muzej nije pretrpio velika oštećenja sudjelovali smo u programu i time smo dali podršku svim kolegama koji rade u izmijenjenim okolnostima i u njima osmišljavaju nove i kreativne programe.

O radionici:

Igramo se! - svi volimo igrati društvene igre. Podrazumijeva se da pri igranju „pratimo“ suigrača i njegove poteze u igri. No, kako se igraju osobe koje ne vide, kako igraju Čovječe ne ljuti se ili Križić kružić? To smo pokazali na radionicu u kojoj su, s povezom na očima, posjetitelji zaigrali Čovječe ili neku drugu društvenu igru. Cilj ove radionice bio je upoznati mlade ljude s društvenim igrama za slijepe te tako senzibilizirati i upoznati javnost s mogućnostima osoba s invaliditetom. Zajedno smo se igrali i nismo se ljutili.

Autorica i voditeljica radionice:
Željka Sušić, muzejska pedagoginja savjetnica;
suvoditeljica Valentina Zadravec, studentica