Epidemiološke mjere - upute za posjetitelje

Upute za sprečavanje infekcije
za posjetitelje Tiflološkog muzeja


Sukladno Preporukama za sprečavanje infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te Odlukama o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, izdaju se ove upute za posjetitelje.

1. Radi poštivanja socijalnog distanciranja i smanjenja fizičkog kontakta maksimalni broj posjetitelja koji može istovremeno boraviti u izložbenom prostoru je 40 (četrdeset)

2. Nakon što u prostor uđe maksimalno dopušten broj posjetitelja, daljnji su ulasci mogući tek kad jedan ili više posjetitelja izađe (novi ulasci su proporcionalni izlascima)

3. Posjetitelji su dužni dezinficirati ruke prilikom ulaska u izložbeni prostor sredstvom za dezinfekciju koje se nalazi na vidljivom mjestu kod ulaza u muzej

4. Posjetitelji su dužni tijekom boravka u muzeju nositi maske za lice ili medicinske maske

5. Posjetitelji su tijekom razgledavanja izložbenog prostora dužni paziti na održavanje međusobnog razmaka s ostalim posjetiteljima od najmanje 2 metra