Epidemiološke mjere - upute za posjetitelje

Upute za sprečavanje infekcije
za posjetitelje Tiflološkog muzeja

Sukladno Preporukama za sprečavanje infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te Odlukama o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, izdaju se ove upute za posjetitelje.

 

1. U prostor Tiflološkog muzeja dopušten je ulaz samo osobama koje predoče EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.
Navedena odredba NE ODNOSI SE na osobe mlađe od 16 godina. Navedena odredba NE ODNOSI SE na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

2. Radi poštivanja socijalnog distanciranja i smanjenja fizičkog kontakta maksimalni broj posjetitelja koji može istovremeno boraviti u izložbenom prostoru je 30 (trideset)

3. Nakon što u prostor uđe maksimalno dopušten broj posjetitelja, daljnji su ulasci mogući tek kad jedan ili više posjetitelja izađe (novi ulasci su proporcionalni izlascima)

4. Posjetitelji su dužni dezinficirati ruke prilikom ulaska u izložbeni prostor sredstvom za dezinfekciju koje se nalazi na vidljivom mjestu kod ulaza u muzej

5. Posjetitelji su tijekom razgledavanja izložbenog prostora dužni paziti na održavanje međusobnog razmaka s ostalim posjetiteljima od najmanje 2 metra

6. Posjetiteljima nije dopušteno dodirivati izloške. Ova se odredba odnosi samo na posjetitelje bez oštećenja vida. Posjetiteljima oštećena vida za dodirivanje izložaka biti će osigurane rukavice

7. Ulazak u Tamnu sobu je onemogućen za vrijeme trajanja mjera obveznog socijalnog distanciranja