1.6.2021.

Vodeći se mišlju da su za razgovor s prirodom potrebni osjećaji a ne osjetila, grupa autora predstavlja kolaže akademske umjetnice Sonje Cikač-Kovačić.

Izložba Koraž: znakovi u kori

Autori izložbe: Ž. Sušić, Ž. Vujić i studentice i studenti diplomskog studija muzeologije i upravljanja baštinom Filozofskog fakulteta u Zagrebu
 
Izložba Koraž: znakovi u kori od početka lipnja dostupna je posjetiteljima u Tiflološkom muzeju. Vodeći se mišlju da su za razgovor s prirodom potrebni osjećaji a ne osjetila, grupa autora predstavlja kolaže akademske umjetnice Sonje Cikač-Kovačić, koja je njima izrazila svoju ljubav prema prirodi, posebno prema stablima.  
 
Izložba prikazuje odabir iz ciklusa radova nastalih u razdoblju od 2010. do 2018. godine te svjedoči kako se umjetnica nosila sa svojim slabljenjem vida kroz godine te pronašla kolaž kao tehniku kojom savršeno može zabilježiti živa, ali i već srušena stabla onako kako želi. 
 
Uz to, izložba je rezultat zajedničkog rada sadašnjih i budućih muzealaca koji su njome željeli pokazati svoje kreativne sposobnosti te istaknuti kako je priroda bitna svakome od nas te je trebamo uočavati, čuvati i cijeniti.
 
 
 
Izlozba-Koraz-znakovi-u-kori,-plakat-i-uvodna-legenda