Radionice

10.12.2019.

Tiflološki muzej - partner na EU projektu UNESCO4ALL TOUR

Besplatna radionica pod nazivom: Pristupačni turizam za slijepe

Turistička karta Šibenika bogatija za nove grupe posjetitelja

Može li Šibenik postati pristupačniji grad, a Šibenska katedrala Sv. Jakova jedna od četiri europske UNESCO crkve prilagođene novom tehnologijom za osobe oštećena vida? Želite li naučiti kako pristupiti slijepoj osobi ili kako prilagoditi sadržaj vašeg hotela, apartmana, restorana ili slične turističke usluge za osobe oštećena vida?

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, 19.12.2019. godine od 10:00 do 14:00 sati, Tiflološki muzej iz Zagreba će održati besplatnu radionicu pod nazivom: Pristupačni turizam za slijepe, u okviru koje će predstaviti projekt UNESCO4ALL, lokalnim i regionalnim javnim i privatnim tijelima zaduženim za turizam, kulturu i kreativnost, ali i svim zainteresiranim sudionicama.

Radionica će uključivati predstavljanje EU projekta UNESCO4ALL TOUR, kratko predavanje o Šibenskoj katedrali Sv. Jakova, predstavljanje Oznake izvrsnosti te praktičnu radionicu pristupačnog turizma, gdje svi zainteresirani mogu naučiti kako prilagoditi svoje usluge osobama oštećena vida.

Ukoliko nam se želite pridružiti u Gradskoj knjižnici i naučiti nove vještine koje mogu vašem privatnom biznisu dati neku novu dimenziju ovo je jedinstvena prilika za Vas. Najuspješniji i najkreativniji dionici u turizmu Šibenika biti će po završetku projekta biti među laureatima za dodjelu prestižne Oznake izvrsnosti (Label of Exelence),  koja će im osigurati put prema  novoj grupaciji turista. Kulturna baština grada Šibenika i njegov UNESCO spomenik kulture, Katedrala sv. Jakova, prepoznata je u svijetu kao jedinstvena i neprocjenjiva. Upravo ta osobnost Katedrale bila je presudna da ju se uvrsti među odabrane europske spomenike kulture koji će se promovirati preko EU projekta UNESCO4ALL TOUR.

Sudjelujte i vi u promjeni koju stvaramo u Šibeniku! Prijavite se putem linka i osigurajte besplatno mjesto na radionici: https: //bit.ly/35fRraH