1.9.2021.

Manifestacija Dani europske baštine održat će se tijekom rujna i listopada 2021. godine

Virtualni projekt Koraž+

O T V O R I  I  Z A I G R A J 
Poveznica:  https://view.genial.ly/611ce64bfcc9ba0dd60324b7 

U sklopu Dana europske baštine Tiflološki muzej izradio je virtualni projekt  Koraž+. Manifestacija Dani europske baštine održat će se tijekom rujna i listopada 2021. godine sa zajedničkom temom Baština za sve. Cilj je ovogodišnje manifestacije potaknuti zajedništvo, suradnju, uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine. 

Projekt Koraž+ namijenjen je posjetiteljima digitalnih platformi i vezan uz stvarnu izložbu kolaža Koraž: znakovi u kori akademske umjetnice Sonje Cikač-Kovačić. Ta se izložba posredno bavi očuvanjem stabala i razvijanjem odnosa prema prirodi, a moguće ju je posjetiti u Muzeju do početka listopada 2021. 

Virtualni projekt Koraž+  njen je nastavak i temelji se na radovima polaznika ljetnih radionica u Domu za starije osobe Villa Brezovica. Tijekom njih, a pod vodstvom kiparice Marine Bauer, likovno su interpretirane četiri teme povezane sa stablima - Kora, Lišće, Rast debla i grana i Korijenje. Polaznici su  koristili tehnike primjerene njihovim mogućnostima i vještinama i stvorili zanimljive radove koji su motivirali nastanak virtualnog projekta Koraž+. Jedan njegov dio namijenjen je osobama treće životne dobi, a drugi svim ostalim zainteresiranim korisnicima.  Projekt je dostupan na društvenim mrežama i web stranici Tiflološkog muzeja. 

Video - galerija radova polaznika ljetnih radionica u Domu za starije osobe Villa Brezovica:

Izložba Koraž, Slika Sare Djurdjevic